Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

duminică, 17 mai 2009

Norvegia castiga Eurovision 2009 prin Alexander Rybak - Fairytale

Elena Gheorghe, care a reprezentat România la Eurovision cu melodia "The Balkan Girls" s-a clasat pe locul 19, iar Alexander Ryback, care a interpretat melodia "Fairytale" a ocupat locul I în urma finalei care a avut loc aseara, pe Olympiysky Arena din Moscova.
Primele trei locuri au fost ocupate de Norvegia, Islanda şi Azerbaidjan.
Moldova, prin Nelly Ciobanu, care a interpretat melodia "Hora din Moldova", a ocupat locul 14.

Alexander Rybak - Fairytale - WINNER - NORWAY - EUROVISION 2009



Norvegia a mai câştigat de două ori concursul Eurovision, în 1985, când a fost reprezentată de Bobbysocks, cu melodia "La Det Swinge" şi în 1995, cu melodia "Nocturne" cântată de Secret Garden". În 1996, Norvegia a obţinut locul 2, cu melodia "I Evighet" cântată de Elisabeth Andreasson.

Alexander Ryback, în vârstă de 23 de ani, care a reprezentat Norvegia cu melodia "Fairytale", compusă şi scrisă de el însuşi, este un adevărat copil-minune. Şi-a scris singur melodia, din această vară va face parte din distribuţia unui film şi a primit un număr record de voturi la selecţia naţională a Eurovision. Alexander cântă la pian şi vioară încă de la vârsta de cinci ani şi îşi compune propriile melodii. În 2006, a câştigat concursul de talente Kjempesjansen din Norvegia, cu un cântec scris de el însuşi, "Foolin", a cântat alături de unul dintre cei mai celebri violonişti din lume, Pinchas Zukerman, a câştigat Anders Jahres Culture Price şi a fost maestru de concerte pentru cea mai mare orhestră simfonică pentru tineri din Norvegia, Ung Symfoni.

Elena Gheorghe - The Balkan Girls - Finala - Moscow 2009


Reprezentanta României la Eurovision, cântăreaţa Elena Gheorghe, care s-a calificat în finala concursului Eurovision 2009 cu melodia "The Balkan Girls", după semifinala de marţi, a intrat în concursul de gală a 22-a din 25 de participanţi. România a primit puncte din partea Moldovei (12), Spaniei (7), R. Macedonia (5), Turcia (5), Azerbaijanului (3), Serbiei (2), Ciprului (2), Portugaliei (2), Irlandei (2).

Cea mai bună performanţă a României la Eurovision a fost locul al treilea, obţinut de Luminiţa Anghel & Sistem în anul 2005, cu piesa "Let me try"

Sursa: Stiri.rol.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare