Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

joi, 29 ianuarie 2009

SE INTAMPLA IN ROMANIA: O bucuresteanca este acuzata de fals de moneda

Noile bancnote de 10 RON puse in circulatie de la 1 decembrie 2008 de Banca Nationala a Romaniei au adus dosar penal unei bucurestence care a incercat sa achite cu ele cumparaturile la un hipermarket.

Acum, dosarul penal se afla la Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate. "Gardianul” va prezinta in exclusivitate noua bancnota de 10 RON, emisiune 2008. Noua bancnota va circula in paralel cu cele emise in 2005, care vor fi scoase din circulatie pe parcurs, in functie de gradul de uzura.


O bucuresteanca a fost retinuta cateva ore de politistii Sectiei 26 si s-a ales cu dosar penal pentru falsificare de moneda dupa ce a incercat sa plateasca la un hipermarket cu trei bancnote de 10 RON, model 2008.

Luni dupa-amiaza, o femeie s-a dus sa-si faca cumparaturile in hipermarketul Real din Berceni. Cand a ajuns la casa a platit o parte din cumparaturi cu bonuri de masa si a ramas de achitat o diferenta de 30 de RON. Femeia a scos trei bancnote de 10 RON si i le-a inmanat casierei. Aceasta a observat diferente fata de bancnotele pe care le stia ea si a chemat paza. Femeia, insarcinata si cu un copil minor dupa ea, a fost tinuta pe loc pana cand a a venit politia. Agentii au condus-o pe femeie la sectie, unde au audiat-o in legatura cu provenienta bancnotelor respective. Femeia le-a spus politistilor ca asa a primit salariul.

Dosarul a fost declinat spre cercetare DGCCO. Din datele pe care am reusit sa le obtinem se pare ca bancnotele pe care le-a inmanat casierei fac parte din noua emisiune de bancnote de 10 RON. Aceasta nu difera la culoare, in schimb are alte elemente de siguranta. Singurul lucru vizibil cu ochiul liber este ca in partea din stanga, pe aversul bancnotei, in loc de "o pensula-alba”, cat era pana acum, sunt "trei pensule”. Doua aurii si una alba. Noua emisiune a bancnotelor de 10 RON a fost pusa in circulatie incepand cu 1 decembrie 2008. Intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei se arata ca reproiectarea bancnotelor reprezinta o practica a bancilor centrale si se realizeaza periodic, ca urmare a rezultatelor constatate asupra modului de comportare a acestora in circulatie si a incidentei contrafacerilor.


vezi articolul integral in stiri.rol.ro

| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare