Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

joi, 5 mai 2011

Retete de Prajituri Deosebite

Prajitura Frantuzesca deosebita
Foi
300 gr făină, 150 gr zahăr, 150 gr margarină, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 gr smântână.
Umplutura
6 albuşuri, 250 gr zahăr, 150 gr nucă cocos.
Crema
6 gălbenuşuri, o budincă de vanilie, 500 ml lapte se fierb până se îngroaşă. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr.
Aranjare
- foaie maro;
- umplutură cocos;
- vişine şi stafide;
- foaie maro;
toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute odată.
Deasupra se pune crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao.



  • Prăjitură Boema
O reţetă de prăjitură deosebită, prăjitură Boema.
Blatul:
5 ouă, 3 linguri de apă, 2 linguri cacao, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină. Se coace la foc potrivit.
Crema:
Un ou întreg, 150 gr margarină, 350 gr zahăr se freacă bine şi se pune pe aburi, până se îngroaşe. Se pun 4 linguri NESS, şi după ce se răceşte se amestecă cu jumătate litru de frişcă bătută.
Aranjare:
Blatul se însiropează bine cu esenţă de rom, NESS, sau cafea naturală.
Se pune blatul, crema şi deasupra 1/2 litru frişcă bătută. Peste frişcă se ornează cu ciocolată.

  • Prajitură Cocomac
Prajitura Cocomac, o reţetă deosebit de gustoasă!
Blatul:
8 albuşuri se bat cu 200 gr zahăr, 2 linguri făină, 1 praf copt, 50 gr de mac, 150 gr de nucă de cocos. Când este bătută se toarnă in tavă unsă şi tapetată cu făină.
Foaie doboş:
2 ouă, 2 linguri apă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină. Se bate şi se pune la cuptor.
Crema:
8 gălbenuşuri se freacă cu 300 gr de zahăr, 2 plicuri de ness, 150 ml lapte şi se fierbe pe aburi. Se lasă la răcit, după care se amestecă cu 300 gr de margarină RAMA.
Deasupra se ornează cu ciocolată rasă.

  • Prăjitură RALUCA cu foi de napolitane.
Două foi doboş se fac din următoarea compoziţie:
4 ouă, 4 linguri apă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină. Se bate şi se pune la cuptor.
Crema nr 1
5 galbenuşuri se fierb pe aburi până se îngroaşă cu 200 gr zahăr. Separat se caramelizează 300 gr de zahăr la care se adaugă 250 gr margarină. Se amestecă până zahărul se topeşte să nu rămană gogoloaşe. În final se adaugă 250 gr nucă măcinată, dupa care se i-a de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile fierte şi răcite.
Această cremă se pune între două foi de napolitană.
Crema nr 2
Se face o cremă fiartă din 4 ouă, 8 linguri de zahăr, 2 linguri cacao, un plic de capucino. Rece se amestecă cu 250 gr de margarină.
Aranjarea:
- 1 foaie doboş
- 1/2 din crema nr 2
- foile de napolitană umplute
- 1/2 din crema nr 2
- 1 foaie doboş
Ornare:
Deasupra se ornează la alegere cu ciocolată menaj, glazură cacao, etc.

  • Prăjitură cu foaie de bezea
Prăjitura cu foaie de bezea pe cât arată de bine, pe atât e de gustoasă!
Foi:
9 albuşuri se bat cu 450 gr de zahăr. Când sunt bătute se pune 450 gr de nucă prăjită şi tăiată mărunt. Din această compoziţie se fac două foi. Se coc separat, tava fiind unsă şi tapetată cu hârtie.
Crema:
9 gălbenuşuri, 400 gr zahăr, 2 linguri cacao, 9 linguri de apă se fierb pe aburi până se îngroaşă. După ce se răceşte se amestecă cu 400 gr de margarină.
Pentru ornare am folosit 200 gr ciocolată menaj topită cu 5 linguri de ulei pe baie de abur.

  • Prăjitură de vis
Blatul:
10 albuşuri, 10 linguri de zahăr, 100 gr nucă de cocos, 3 linguri de făină.
Se fac două foi.
Crema:
10 galbenuşuri, 10 linguri de zahăr, 4 linguri de lapte se fierb pe aburi.
După ce s-a răcit se amestecă cu 450 gr unt.
Crema se împarte în trei.
Aranjare:
Prima foaie, crema, un rând de biscuiţi însiropaţi în 100 ml coniac dizolvat cu 50 ml apă şi 3 linguri de zahăr. Peste biscuiţi se pune 200 gr ciocolată topită cu 4 linguri de ulei.
A doua parte din cremă, a doua foaie şi crema rămasă peste care se rade ciocolată.

  • Prăjitura Kinder este gustoasă şi uşor de preparat.
În tava unsă şi înfăinată se pune 300 gr nucă tăiată şi prăjită.
Blatul:
6 albuşuri, 6 linguri de zahăr, 4 linguri pesmet, 4 linguri nucă măcinată, 1 lingură făină şi un praf de copt. Se pun în tavă peste nuca prăjită. După coacere se întoarce invers şi se unge cu 400 gr Finetti.
Crema:
750 ml lapte, 6 galbenuşuri, 3 budinci vanilie, 2 linguri făină, 350 gr zahăr se fierb pe foc până se îngroaşe. Când este rece se amestecă cu 400 gr unt, crema rezultată se împarte în două, una rămâne galbenă iar în cealaltă se pune o lingură Finetti şi 100 gr nucă măcinată.
Aranjare:
Blat, cremă galbenă, cremă maro, ciocolată rasă.

  • Prăjitură Intercontinental
Blaturile
15 albuşuri se bat cu 15 linguri de zahăr, 6 linguri făină, 21 de linguri de nuci măcinate.
Se fac trei blaturi.
Crema
15 gălbenuşuri, 20 de linguri de zahăr, 4 plicuri vanilie, 10 linguri de apă se fierb pe baie de aburi.
Crema rece se amestecă cu 400 gr de unt. Se împarte în trei.
Crema nr 1
Se pun 100 gr de nucă de cocos.
Crema nr 2
Se pun 100 gr stafide ţinute in rom.
Crema nr 3
Se pun 100 gr de ciocolată tăiată bucăţi
Ornare:
Deasupra se rade ciocolată.

  • Prăjitură Deliciu
Cum procedăm:
În tava unsă şi tapetată cu făină se pune 300 gr nucă prajită şi tăiată.
Blatul:
7 albuşuri, 200 gr zahăr, 2 linguri pesmet, 4 linguri nucă măcinată, 2 linguri făină. Se toarnă peste nucă şi se coace. Se scoate de la cuptor şi se întoarce invers, iar peste nucă se pune Nutella 300 gr (se unge cât este caldă),
Crema:
7 gălbenuşuri, 10 linguri de zahăr, 7 linguri de lapte se fierb pe aburi. Când este rece se amestecă cu 500 ml frişcă bătută.
Aranjare:
Jumătate din cremă se pune peste Nutella, se pune un rând de biscuiţi muiaţi în cafea naturală bine îndulcită şi peste biscuiţi restul de cremă.
Deasupra se pudrează cu Capucino.

  • Prajitura Snickers
BLATUL Snickers:
9 albusuri se bat bine cu 300 gr zahar puse pe rind, apoi 300 gr nuca macinata, 5 linguri faina si un praf de copt. Se coace in tava unsa bine si tapetata cu faina la foc potrivit. Dupa copt blatul caldut se acopera cu ciocolata alba 200 gr topita intr-un vas pe apa fierbinte adaugind 5 linguri ulei.
CREMA Snickers:
7 linguri de zahar se caramelizeaza, se stinge cu 300 gr margarina. Cele 9 galbenusuri se freaca cu 8 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc, apoi se adauga nuca macinata-300 gr si se lasa crema la racit. Se intinde peste ciocolata alba.
Deasupra se face o glazura de 200 gr ciocolata menaj topita la cald intr-un vas pe foc cu 5 linguri ulei.
ARANJARE Prajitura Snickers:
Blatul de albusuri cu nuca, ciocolata alba, crema si deasupra ciocolata neagra. Se taie a doua zi dupa ce s-a racit.

  • Prăjitură primăriţa
BLATUL:
6 oua, 5 linguri apa, 11 linguri de zahar, 5 linguri faina, 5 linguri nuca macinata, 1 lingura cacao. Peste blat se pune zahar ars.(7 linguri zahar se caramelizeaza)
FOAIE DOBOS:
(2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina.)
CREMA:
5 oua, 20 linguri zahar, 4 pliculete de ness se bat pe aburi. Cind este rece se amesteca cu 400 gr margarina.
ARANJARE:
Foaie maro nuca, crema, foaie dobos si deasupra glazura sau crema.

  • Recomandare, Tortul de ciocolată şi frişcă.
Blatul cu cacao:
Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi.
8 ouă, 2 linguri de cacao, 6 linguri făină, 8 linguri zahăr, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie, se coace la foc potrivit.
Celălalt blat:
Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi.
6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri făină, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie se coace la foc potrivit.
Siropul pentru blaturi:
Un pahar de apă, 200gr de zahăr, rom după gust.
Crema:
4 ouă întregi se bat cu 250 gr zahăr, 2 linguri cacao, 300 ml lapte, 2 linguri de făină şi se fierb pe foc. Când începe să se îngroaşe se i-a de pe foc şi se adaugă 200 gr ciocolată menaj, un plic de zahăr vanilat şi puţin rom. Rece se amestecă cu 400 gr de unt.
Frişca:
250 gr de frişcă şi câteva vişine.
Aranjare:
1 blat cacao;
1/2 cremă ciocolată;
1 blat galben;
frişcă şi vişine;
1 blat galben;
1/2 cremă ciocolată;
1 blat cacao;
Se îmbracă în frişcă şi se rade ciocolată deasupra.

  • Prăjitură cu cocos, cacao şi ciocolată
Blatul cu cacao:
6 ouă, 6 linguri de apă, 12 linguri de zahăr, 10 linguri făină, 2 linguri cacao, un praf de copt.
Blatul cu cocos:
4 albuşuri, 4 linguri de zahăr, 100 gr de cocos, o lingură făină.
*Peste blatul de cacao se pune cu lingura bucăţi din blatul de cocos, după care se dă la cuptor.
Crema:
4 ouă, 4 gălbenuşuri, 200 gr zahăr, 2 linguri cacao, se bat pe aburi. Când este rece se amestecă cu 250 gr unt.
Aranjare, ornare:
Crema obţinută se pune peste blatul scos de la cuptor. Deasupra se rade ciocolată.

  • Prăjitură cu cremă de ciocolată
Foile:
Un ou, 150 gr zahăr, 50 gr de unt sau margarină, 8 linguri lapte, un praf de copt. Toate se încălzesc pe foc. După un clocot se adaugă 400 gr de făină şi se coc trei foi pe dosul tăvii. (aluatul se ţine la cald)
Crema:
Jumătate litru de lapte, 4 linguri făină, 200 gr zahăr, o ciocolată se fierb pe foc. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr de unt.
Glazura:
Se topeşte 100 gr de ciocolată, 3 linguri de ulei şi se ornează deasupra cu compoziţia caldă.

  • Prăjitură cu nucă de cocos
Pentru a obţine delicioasa prăjitură cu nucă de cocos procedăm în felul următor:
Blaturi:
6 ouă, 6 linguri de apă, 12 linguri zahăr, 12 linguri de făină, un praf de copt. Se fac trei foi.
Crema:
3 ouă se freacă cu 4 linguri de făină, 200 gr de zahăr, 2 pachete zahăr vanilat, 300 gr lapte, se fierb pe foc. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 100 gr de nucă de cocos.
Ornare:
Glazură de ciocolată.

  • Prăjitură cu Vitakava
Blatul:
7 gălbenuşuri se freacă cu 125 gr zahăr, 5 linguri cafea Vitakava, 7 linguri apă clocotită. Albuşurile se bat spumă cu 125 gr zahăr şi se pun pe rând în compoziţie după ce este bătut bine ca un blat de tort. Se pune un praf de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie, 200 gr de făină şi se amestecă bine. Compoziţia se pune în tava unsă şi tapetată cu făină.
Crema:
3 ouă întregi, 250 gr zahăr, 3 linguri de Vitakava se fierb pe aburi. Când este rece se amestecă cu 250 gr de unt.
Aranjare:
Se taie blatul pe la mijloc, se pune trei sferturi din cremă, restul cremei se pune deasupra blatului. Peste cremă se pun nuci prăjite tăiate mărunt şi puţină ciocolată topită

  • Prăjitură cu pişcoturi
Foile:
250 gr făină, 50 gr margarină, o linguriţă de bicarbonat stins cu 1-2 linguri de lapte, un ou întreg, 2 linguri de zahăr praf, o lingură de cacao.
Toate se frământă, se face o cocă care se lasă să stea jumătate de ora, după care se coc 2 foi pe dosul tăvii, se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face umflaturi.
Crema:
600 ml lapte, 4 linguri făină potrivit de pline, 200 gr zahăr praf, un zahăr vanilat. Se pune la fiert. Când este rece se adaugă 300 gr unt şi se amestecă.
Sirop:
150 gr de rom, 100 gr zahar, o cana de apa.
Cum le aşezăm:
Pe una din foi se pune jumătate din cremă, pişcoturile stropite cu sirop, peste care se pune restul de cremă şi deasupra a doua foaie. Deasupra se ornează cu glazură de ciocolată.

  • Prăjitură Rigoleta
Blatul:
7 ouă, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de făină, o lingură de cacao şi un praf de copt se pun în tavă şi se coace la foc potrivit.
Crema:
500 ml lapte, o budincă de vanilie se fierb pe foc. Când este rece se adaugă esenţă migdale şi 300 gr unt.
Aranjare:
Blatul copt se taie în două, jumătate de cremă se pune la mijloc şi cealaltă jumătate deasupra.
Se ornează cu ciocolată topită.
| More

41 comentarii:

Anonim spunea...

retete extraordinare se topesc cu privirea dar atunci in gura
bravo santeti bun

yaya6 spunea...

ce faine retete ai tu aici,complimente,am sa incerc din ele multe

Anonim spunea...

sunt cele mai bune prajituri din visurile unui om

Anonim spunea...

sunt minunate eu am incercat sa fac prajiturile rigoleta si prajitura aceea cu cocos,ciocolata si cacaua mi-au iesit asa de bune sunt deosebite

Anonim spunea...

cele mai aspectoase si consider si f. bune prajituri.FELICITARI. voi incerca si eu citeva

Anonim spunea...

eu le-am încercat pe majoritatea şi sunt delicioase şi nu mi s-au greu de făcut

Anonim spunea...

toate sunt bune

dian@ spunea...

foarte delicioase prajiturile tale!!!!

Anonim spunea...

arata super toate retetele !!!!!

Anonim spunea...

citeva dintre ele le-am gustat sunt deosebite

Anonim spunea...

Ai putea sa scrii un pic si despre modul de preparare pentru acelea dintre noi mai putin maestre
multumim

Anonim spunea...

la cate grade trebuie incalzit cuptorul pentru a face blatul?
Niciodata nu-mi iese, ori le ard ori nu le coc bine.......nu ma stiu deloc cu dulciurile.

Anonim spunea...

arata foarte bine!multumim pentru prajiturile postate!am sa incerc sa fac si eu chiar azi

Anonim spunea...

SUPER RETETE SA TOT MANANCI,FELICITARI!!!

Anonim spunea...

imi plac toate sper sa fie bune

Anonim spunea...

cu siguranta tr sa fie bune... bravo.

Anonim spunea...

eu le-am facut pe toate sunt extraordinare, intradevar sunt corecte retele. As putea spune ca e singurul blog unde preparatele ies exact ca in poza. Multumim

Anonim spunea...

super sunteti cei mai tari bravo

Anonim spunea...

super retete

Anonim spunea...

felicitari

Anonim spunea...

Delicioase retete , am sa incerc acum de Paste .

Anonim spunea...

imi place foarte mult.chiar acum scriu prajitura cu piscoturi

antonia spunea...

imi plac foarte mult. acum scriu prajitura cu piscoturi

Anonim spunea...

Delicii de cea mai inalta clasa,bravo!!

Anonim spunea...

felicitari

Anonim spunea...

da .va rog sa scrieti si temperatura la care se coace blatul [ sau foile] si timpul de coacere.va rogggggg.acum fac rigoleta .am sa va spun cum mi-a iesit .dar sper ca iese buna .a si era sa uit...cantitatile acestea sunt ptr tava normala de aragaz>?????????stiti voi ca tava de la aragaz e cam mare....multumesc muuuuuuuulllllllttttttt.pa pa .

Anonim spunea...

Acest calup de retete circula pe net de ceva timp. Explicatiile lipsesc cu desavarsire. Totusi sunt "änonime" care spun pe blog ca le-au facut pe toate . Eu am fost atrasa de INTERCONTINENTAL. La 15 albusuri facute 3 foi cu nuca ar trebui sa fie mult mai inalta. In poza nu se vede deloc nuca din foi, nici stafidele sau ciocolata din crema. Poza este de la altceva.
La prajitura RIGOLETA crema de vanilie e galbena, la tine in poza e alba. Deci - altceva.
Ar trebui sa te apuci sa le faci pe fiecare in parte si sa postezi explicatii si imagini pe etape. Asa ar fi normal. Succes!!!

Anonim spunea...

Super!Ce este -VITAKAVA-si undeo gasim?

Anonim spunea...

FELICITARII ARATA BINE POZELE O SA INCERC SI EU CIND O SA AM TIMP.

Anonim spunea...

Super bine arsta toate. O sa fac si eu una pt ziua copilului meu. Sper sa merite si sa nu ma fac de ras.

rada_ica@yahoo.com spunea...

sunt super retetele . FELICITARI!

Anonim spunea...

leas face pe toate eu nu mananc dulciuri dar copii dar nu sunt bani

Anonim spunea...

ce sa inteleg ?aceste retete le-am gasit si pe retete de prajituri sydonia,chiar aceleasi poze sunteti una si aceiasi persoana?

Anonim spunea...

Multe dintre ele sunt si aici http://www.expresspress.ro/prajitura-piscoturi/

Anonim spunea...

Sau aici http://www.totpal.ro/cateva-retete-de-prajituri-delicioase/

Anonim spunea...

Cantitatile sunt scrise aiurea, nimic nu iese ok!!!

Danielle spunea...

Iooi, in sfarsit am dat de prajituri exceptionale!

Anonim spunea...

incercati tortul de ciocolata si frisca este un deliciu .l-am facut de multe ori si intotdeauna a fost laudat

Anonim spunea...

incercati tortul de ciocolata si frisca este un deliciu .l-am facut de multe ori si intotdeauna a fost laudat

Anonim spunea...

''''toate sunt superbe '' [ multa bafta ;]

Anonim spunea...

desteapta asta care a pus retetele astea habar nu are sa faca prajituri cred.. mai bine s-ar lasa de batut joc de altii....nu temperatura la cuptor,nu timp de coacere,apoi cantitatile cel putin la prajitura deliciu sunt total gresite,va rog sa nu faceti greseala care am facut-o eu sa stricati o gramada de oua si zahar si altele care l-am aruncat la gunoi ca nu a iesit bine!!! sa nu incercati nici una din retete daca vreti sa aveti o zi buna....

Trimiteţi un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare