Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

luni, 5 ianuarie 2009

Copila de o frumusete incredibila

Loredana s-a născut şi a crescut in sărăcie. Copila, de o frumuseţe incredibilă, a trăit, alături de familia ei, ţigani care măturau străzile oraşului Bistriţa, intr-un grajd, la marginea gropii de gunoi. Dar fata de nouă ani a purtat mereu haine curate, a fost îngrijit pieptănată, iar ochii ei verzi au zâmbit întotdeauna. Oamenii i-au spus “prinţesa gunoaielor”. Şi pentru că prinţeselor li se împlinesc visurile, noul an a găsit-o într-o casă adevărată.

Loredana, în vârstă de nouă ani, este copilul cel mare al unei familii de rromi din Bistriţa- Năsăud, măturători angajaţi la serviciul de salubritate.

Cu toate greutăţile, Loredana nu s-a lăsat de şcoală. E în clasa a IV-a, e premiantă. Până să se mute în casa nouă, baia zilnică a fetiţei şi a frăţiorilor ei însemna un lighean plin cu apă rece, adusă de la izvor.

Loredana, cei doi fraţi mai mici, Alin şi Denisa, mama, o mătuşă şi bunicii locuiau de câţiva ani lângă groapa de gunoi de la marginea oraşului. Şapte oameni într-o singură odaie, căptuşită cu pături vechi. Fără curent electric, doar cu un generator pe benzină şi fără apă curentă. Pentru toate acestea plăteau 200 de lei chirie, aproape cât pentru o cameră într-o locuinţă cu cele necesare.
Citeste tot articolul in Libertatea
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare