Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

vineri, 2 ianuarie 2009

Popeye Marinarul a intrat sub incidenţa legislaţiei Europene

Celebrul personaj de desene animate Popeye Marinarul,care generează vânzări anuale de 1,5 miliarde de lire sterline, va deveni parte a patrimoniului public în Europa, durata de protecţie a drepturilor de autor asupra acestuia expirând la 1 ianuarie.


Începând cu 1 ianuarie 2009, personajul animat de accese eroice şi amator de spanac a intrat sub incidenţa legislaţiei europene, care restricţionează drepturile de autor ale creatorului, la 70 de ani de la moartea sa. Elzie Segar, artistul din Illinois (SUA) care i-a creat pe Popeye, pe aleasa inimii sale, Olive, şi pe rivalul Bluto, a murit în 1938.

Expirarea duratei legale de protecţie a drepturilor de autor asupra personajului implică faptul că, începând de la 1 ianuarie, oricine va putea tipări, reproduce şi comercializa postere, tricouri şi animaţii cu Popeye fără niciun fel de autorizaţie şi fără a plăti niciun fel de taxe.

Popeye Marinarul a devenit un erou al perioadei Marii Depresiuni, după prima sa apariţie publică în benzile desenate din 1929.

Popeye the Sailor ORIGINAL Christmas




Citeste mai multe detalii, pe Mediafax.ro!

| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare