Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

marți, 14 iunie 2011

Fructele - alimentul ideal pentru sanatate

Fructele sunt un aliment ideal, organismul uman avand nevoie de minimum de energie pentru a le digera si a oferi corpului nostru o rentabilitate maxima. Fructul este singurul aliment care pune creierul la munca.

Trebuie sa retinem faptul ca fructele sunt compuse in principal din fructoza (care poate fi usor convertita in glucoza), restul fiind compus in mare parte din apa (intre 90 si 95%). Acest lucru inseamna ca orice fruct curata si in acelasi timp hraneste organismul nostru. Dar cei mai multi oameni nu stiu cum sa le consume pentru a asimila in mod eficient nutrientii continuti de acestia.

Fructele ar trebui intotdeauna mancate pe stomacul gol!


De ce?

Motivul pentru care cea mai buna idee ar fi sa consumam fructele pe stomacul gol este ca acestea nu sunt digerate in stomac, ci in intestinul gros. Fructele trec rapid de stomac si ajung in intestin, unde isi elibereaza sucurile. Dar daca in stomac exista carne, cartofi, alte legume sau amidon, fructele raman prinse aici si incep sa fermenteze.

Daca ati mancat un fruct ca si desert dupa cina si petreceti restul noptii cu greutate in stomac si un gust neplacut in gura, este pentru ca nu ati mancat corect. Trebuie intotdeauna sa mancam fructele pe stomacul gol!

Nu trebuie sa bem sucurile de fructe din cutii sau recipiente de sticla.


De ce?

Mai intotdeauna, sucul din ambalajele din magazine este incalzit in timpul procesului de productie, iar structura sa sufera modificari: el devine acid si, in plus, ii sunt adaugati si conservanti.

Atunci, care este cea mai buna afacere pe care putem sa o facem? Bineinteles, sa ne cumparam un storcator de fructe. Vom putea astfel sa bem, pe stomacul gol, sucul numai din fructe proaspete, extras cu storcatorul.

Sucul este digerat atat de repede incat, dupa doar 15 – 20 de minute.

Dimineata avem nevoie de o cantitate mica de alimente care sa fie usor de digerat, deci fructe pe care corpul le poate absorbi rapid si care vor ajuta la curatarea acestuia

In momentul in care vom reusi sa schimbam obiceiul de a ne umple organismul cu alimente grele la inceputul zilei, vom experimenta o explozie de vitalitate si energie atat de intense incat vom fi mai sanatosi, mai activi si vom adopta o atitudine pozitiva.

Sursa: Garbo.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare