Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

vineri, 10 iunie 2011

Ce trebuie sa stii despre durerile de cap

Ce trebuie sa stii despre durerile de cap - in 99% din cazuri, nu e o tumoare cea care ti le provoaca.

Iata care ar fi cauzele durerilor de cap:

Tensiune in muschi


SIMPTOM: Senzatia ca ai capul prins in chingi.

"Din cauza stresului, majoritatea oamenilor au ceafa, umerii si spatele incordate, incarcate de tensiune. Muschiul trapez, care face legatura intre spate si cap, inghite toata aceasta presiune si devine spasmatic. Spasmele se transmit la cap si de aici durerea. Asta e cea mai comuna forma de durere de cap", explica doctorul.

REZOLVARE: Relaxeaza-ti gatul inclinand capul dintr-o parte in alta, sau printr-o miscare circulara. Vei pune sangele in miscare si vei scapa de presiune.

Cocktail de hormoni

SIMPTOM: De obicei apare exact inainte de ciclul menstrual; seamana cu durerea tensionala.

"Sensibilitatea la schimbari hormonale sau modificari in ceea ce priveste retentia de apa poate provoca dureri de cap la anumite femei", explica medicul Gabriela Matache.

REZOLVARE: Rareste aparitiile acestor dureri luand pilule anticonceptionale. Te scapa de un "manunchi" de alte neplaceri cauzate de "furia hormonilor".


Sinusuri inundate

SIMPTOM: Nu poti sa-ti sufli nasul; iti simti fata umflata si sensibila la atingere.

"In cazul anumitor persoane, orificiile prin care se elibereaza sinusurile sunt foarte mici, ceea ce inseamna ca nu-i nevoie de prea mult pentru ca presiunea sa creasca si sa faca ravagii."

REZOLVARE: Tipul acesta de dureri de cap sunt cauzate fie de o raceala - caz in care poti incerca o baie de aburi… de ceapa - fie de alergii, caz in care ai nevoie de tratament medicamentos.

Migrene.

SIMPTOM: Durere doar intr-o parte a capului; greata si stare de voma; luminile puternice si sunetele intense iti cauzeaza durere.

"Nu poti merge la serviciu daca ai cu adevarat o migrena. Durerea e sfasietoare. Simti ca iti poate crapa capul in doua din clipa in clipa.", descrie neurologul.

REZOLVARE: Evita declansatorii migrenei: alcoolul, stresul sau monoglutamatul de sodiu din alimentele procesate.

Simptomul pe care nu-l poti ignora

Daca durerile tale de cap devin progresiv mai dificil de suportat, mergi la medic. De asemenea, daca durerea e prezenta atunci cand te trezesti, poate fi un semn de presiune inter-craniana ridicata, conditie ce se poate dovedi letala.
Trucuri pentru a goni rapid durerea

● Nu sta in fata ecranului de la calculator pentru perioade prea lungi de timp - pune-ti ochii la treaba privind in sus, in jos si in jur, niciodata fix.

● Bea multa apa. Deshidratare=durere de cap

● Fa-ti control oftalmologic pentru a te asigura ca nu trebuie sa porti ochelari. Obosirea in exces a ochilor poate provoca o migrena. Daca ai deja ochelari, asigura-te ca au dioptriile de care ai nevoie printr-un control suplimentar.

Sursa: Cosmopolitan.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare