Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

duminică, 1 martie 2009

Influneta planetelor

SOARELE
Este planeta asociata cu numarul 1 in numerologie si cea mai "utilizata" planeta in astrologie, cei mai multi isi cunosc semnul zodiacal dat de locul in care era Soarele in momentul nasterii lor.

Soarele influenteaza semnul Leului si a cincea casa. Din punctul de vedere al simbolismului, soarele are forma perfecta, nici inceput si nici sfarsit si este astfel simbolul infinitului. Tipul solarian are talia mijlocie, este bine facut, are fata ovala, par castaniu, fruntea larga, trupul musculos si trasaturi regulate. Este binevoitor, mandru, suficient de ambitios, apt pentru a fi conducator sau a fi bogat. Solarianul este deschis la inventii, iubitor de arte si litere. Prefera culoarea alba, iar aurul este metalul preferat. Unii solarieni risca sa ajunga cu ambitii insuportabile si au tendinta de terorizare

LUNA

Luna semnifica noaptea, confera energie feminine si guverneaza zodiac Racului si a patra casa. Simbolul Lunei este o semiluna dubla, alcatuita din doua semicercuri unite la capete, sus si jos. Semicercul este un simbol al sufletului, iar punctele de legatura dintre semicercuri sunt la niveluri diferite - jos, nivelul material, iar sus, nivelul spiritual. In numerologie i se atribui cifra doi. Luna semnifica ziua de luni, amintirile, receptivitatea. Selenienii sunt de obicei nervosi, au aptitudini speciale in magnetism si hipnoza. Multi sunt contemplativi, visatori, vizionari. Au fata melancolica, mersul dificil, gesturi timide. Metalul preferat este argintul, iar dintre plante, laleaua si macul.

MERCUR

mercurPlaneta Mercur are o miscare retrograde si este considerata a-si asuma genul semnului in care se afla. Guverneaza zodia Gemenilor si pe cea a Fecioarei, si casele a treia si respectiv a sasea. Reprezinta intelectul, comunicarea, miscarea, ratiunea. Simbolul lui Mercur este o cruce (materia), deasupra careia se afla un cerc al spiritului si pe aceasta o semiluna cu capetele in sus, reprezentand sufletul. Mercurienii sunt indemanatici, intuitivi, buni oratori, au gratie si usurinta. Se adapteaza evenimentelor, au aptitudini variate. Au statura in general mica, organe sensibile plamanii, iar culoarea preferata este albastrul. Mercur semnifica ziua de miercuri si urmareste mai mult finalitatea decat mijlocul de a ajunge la ea.

VENUS

venusVenus influenteaza atat Taurul, cat si Balanta, casele a doua si a saptea si are natura feminine. Reprezinta dragostea, frumusetea, armomia, valorile, sociabilitatea. Glifa, simbolul planetei, este formata de crucea materiei, peste care se suprapune cercul spiritului infinit. Semnul este folosit si in biologie ca symbol al sexului feminin. Venus este asociat zilei de vineri, cuprului si albastrului violet. Planeta aduce oamenilor stiinta cerului si spiritual justitiar prin cunoastere afectiva. Venusienii iubesc voluptatea, este planeta artistilor si a curtezanelor. Au ca organe slabe rinichii si organelle genitale. Nu sunt irascibili, sunt independenti si tristi uneori.

MARTE

marteMarte reprezinta actiunea, forta, spiritual de competitie. In antichitate, Marte era zeul razboiului, asociat cu ideea de lupta si agresivitate. Planeta este masculina, guverneaza semnele Berbecului si Scorpionul si prima si a opta casa. Simbolul, un cerc al spiritului din marginea caruia porneste o linie oblica spre dreapta sus, terminata cu o sageata, exprimand dorinta, este folosit in biologie ca semn al sexului masculin. Semnifica nevoia de progres, impulsivitatea, virilitatea. Este asociat zilei de marti si culorii rosii. Martienii sunt voluntari, energici, tenaci, rezistenti. Au parul inchis, adesea negru, privirea dura, gesturi vii si umbla iute. Cei mai multi nu ajung bogati, pentru ca nu sunt prevazatori.

JUPITER

jupiterJupiter, conducatorul zeilor in Olimp, confera influenta masculina si domina zodiile Sagetatorului si a Pestilor, casele a noua si respectiv a douasprezecea. Planeta reprezinta norocul, spiritual elevat, predispune la reusite pe plan material, afectiv si spiritual. Influenteaza totodata judecat, aspiratiile si marile calatorii. Simbolul, o semiluna a constiintei, deschisa spre stanga, care continua la capatul de jos cu o cruce a materiei, semnifica expresia vointei divine. Jupiterienii sunt sinceri, caritabili, de cele mai multe ori inalti. Au ca organ slab ficatul, pot fi lacomi si cu tendinta de obezitate si clavitie. Sunt amatori de placeri senzuale, iuberc petrecerile, sunt orgoliosi si uneori razbunatori.

SATURN

saturnPlaneta Saturn reprezinta batranetea, traditia, autoritatea. Influenteaza zodiile Capricorn si Varsator, casele a zecea si a unsprezecea si are caracteristica masculine. In antichitatea era cunoscut drept zeul Cronos, tatal lui Jupiter. Simbolul lui, sus o cruce a materiei, continuata la capatul de jos cu un S intors, de fapt doua semilune, una in continuarea celeilalte, exprima faptul ca material este pusa pe primul plan, iar sufletul are nevoie de introspectie inainte de a se exteriorize. Saturnienii sunt malancolici, disciplinati, ambitiosi, uneori limitative sau restrictionisti. Saturn guverneaza ziua de sambata, culoarea negru si plumbul. El determina omul sa descopere marile valori prin suferinta, sacrificiu si interiorizare.

URANUS

uranusUranus este o planeta exterioara, care afecteaza mai mult generatiile decat indivizii in parte, guverneaza zodiac Varsatorului si casa a unsprezecea. Caracterizeaza tot ce are legatura cu ceea ce este bizar, extravagant, inventivitatea, stiinta, viitorul, tehnologia. Simbolul planetei Uranus are cercul infinitului la baza, o cruce a materiei care are linia orizontala taiata la cele doua capete de cate o linie verticala. Este un simbol al gandirii progresiste, semnifica schimbarea, nonconformismul. Metalul este uraniul. Uranus il face pe om indragostit de bravura, de recorduri, iar tipul superficial este nervos si ineficient.

NEPTUN

neptunAvand influenta feminina si guvernand zodia Pestelui si a douasprezecea casa, Neptun, ca si Uranus, are efecte asupra generatiilor mai degraba. Influenta sa se manifesta in special in zona divertismentului, a iluziilor. Se refera la lucruri abstracte, la idei, la droguri, alcool. Simbolul cuprinde o cruce a materiei care are partea de sus a liniei verticale intersectata de o semiluna deschisa in sus. Semiluna sufletului este divizata de aspritatiile materiale. Simbol al confuziei determinata de lupta dintre trup si suflet, Neptun semnifica imaginatia, iluzia, compasiunea. Ii face pe oameni meditativi, romantici, sensibili. Guverneaza culoarea bleu marin si matelul neptuniu. Planeta se refera in general la subconstient universal, la stralucire si la mister si magie, stiinte oculte.

PLUTO

plutoPloto este planeta care se gaseste la cea mai mare departare de Soare si domina zodia Scorpionului si casa a opta. Miscarea sa lenta influenteaza mai mult generatiile. Se refera la transformari, distrugere, renastere, putere. Reprezinta crima, moartea si lumea de dincolo pe plan uman. Simbolul mai vechi al lui Ploto arata ca un P suprapus peste un L, cu linia verticala comuna. Un alt simbol, mai modern, reprezinta planeta printr-o cruce a materiei deasupra careia este lipita o semiluna deschisa in sus. In interiorul semilunei, fara a o atinge, se afla un cerc al spiritului. Intregul desen semnifica transformarea interioara, renasterea. Acceptarea schimbarilor de orice fel, purificarea si autocontrolul sunt semen ale influentei lui Ploto.

via femina.rol.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare