Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

sâmbătă, 18 aprilie 2009

Cum se incondeiaza ouale de Paste (video)

Ouale se incondeiaza folosind chisita, acesta fiind un instrument simplu firmat dintr-o tija metalica subtire care este fizata pe o coada de lemn. Cu ajutorul acestei tije se ia ceara in stare topita si se aplica pe coaja oului in diverse modele.


Pentru arta bizantina transpusa pe oua procedeul difera putin. Astfel ca, pentru a obtine o lucrare de calitate trebuie urmati anumiti pasi in pictarea oualor de Pasti.

„Se incepe cu golirea oului care mai apoi se spala bine si degreseaza. Se lasa la uscat pregatindu-se suprafata. Se face desenul ce se doreste sa apara si se fixeaza foita de aur in partea exterioara a desenului ce reprezinta icoana. Foarte multe persoane imi adreseaza aceasta intrebare: «De ce foita din aur?». Aurul face parte din metalele nobile iar in pictura bizantina semnifica puritatea, maretia divina, stralucirea. Dupa aceste operatiuni incepe pictura propriu-zisa. Aceasta se face in tempera. Pictura stil bizantina se face in mai multe straturi suprapuse, pornindu-se de la culoarea cea mai inchisa pentru a se ajunge in final la cea mai deshisa.", a continuat Ana Tansanu.

| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare