Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

vineri, 19 septembrie 2008

Cele mai urate animale din lume

Axolotl-ul Mexican este o reptila care isi pastreaza infatisarea din stadiul de larva. Aceasta creatura se intalneste doar in complexul Xochimilco de langa Mexico City. Ceea ce o deosebeste de celelate reptile este faptul ca e perfect adaptata vietii subacvatice, in comparatie cu alte specii din categoria ei care pot trai si pe uscat.

"Cartita cheala", o specie de rozatoare, traieste in estul Africii sahariene, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si sud-estul Europei, in colonii conduse de o femela dominanta (regina). Aspectul sau grotesc este amplificat si de faptul ca lungimea cozii este aproape cat corpul sau.

Pe primul loc se afla "pestele pescar". Acesta traieste in apele Europei dar si ale Americii de Nord. Lungimea sa variaza intre 20 cm si 1 m si poate sa ajunga la o greutate de 50 de kg. Ceea ce il face atat de deosebit este capacitatea de a se lumina, in pielea sa existand milioane de bacterii bioluminiscente.
Uakaris este o specie de maimute care traieste in America de Sud si al carei cap este partial pigmentat in culoarea rosie. Blana, in schimb, este de culoare bej spre maro. De obicei traieste in grupuri care ajung pana la 100 de exemplare, dar in cautarea hranei formeaza grupuri mai mici, de maximum 10 animale. Ciudat este faptul ca nu are coada aproape deloc, lucru neobisnuit pentru o maimuta.
vezi articolul integral in yuppy.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare