Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

duminică, 7 iunie 2009

Tenis : Roger Federer a câştigat Roland Garros (Photo)

Elveţianul Roger Federer, cap de serie numărul 2, şi numărul 2 mondial, a reuşit, în sfârşit, să câştige singurul turneu de Mare Şlem care îi lipsea din palmares, Roland Garros. Susţinut de întreaga arenă, Federer l-a învins, în finala disputată azi, la Paris, pe suedezul Robin Soderling, revelaţia competiţiei, în trei seturi, 6-1, 7-6, 6-4.



Federer a pierdut ultimele trei finale disputate la Paris, toate în faţa lui Rafa Nadal, actualul lider mondial, eliminat chiar de Soderling la actuala ediţie. Tocmai de aceea, lumea tenisului anunţa sfârşitul dinastiei Federer, învins, pe lângă Roland Garros, şi în finalele de la Wimbledon (2008) şi Australian Open (2009) de către acelaşi rival Nadal, dar şi de alţi adversari mai slabi cotaţi în turneele din acest an.

Roger a intrat, astfel, în galeria selectă a jucătorilor care s-au impus în toate cele patru turnee de Mare Şlem (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open), alături de Don Budge, Fred Perry, Roy Emerson, Rod Laver şi Andre Agassi. În plus, Federer a egalat şi recordul lui Pete Sampras, de 14 turnee de Grand Slam câştigate, având şanse să-l şi depăşească în viitoarele turnee.


Sursa: libertatea.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare