Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

sâmbătă, 31 decembrie 2011

Coloreaza-ti parul cu produse naturale

Iti poţi colora podoaba capilară cu produse naturale, fără să apelezi la vopselurile cu amoniac şi oxidanţi puternici.

Roşu aprins: henna.
Pentru compoziţie ai nevoie de trei linguri de henna, o lingură de ulei de măsline şi o cană cu apă fierbinte. Amestecă toate ingredientele şi aplică pasta pe păr. Se acoperă capul cu un prosop şi este indicat să rămâi aşa peste noapte. Dimineaţa, după ce te speli, vei constata că podoaba capilară are o superbă nuanţă arămie. Atenţie! Dacă te-ai vopsit cu henna şi vrei să foloseşti pe păr o vopsea chimică, aceasta nu va mai prinde.


Henna a fost mereu componenta unei retete de succes pentru par. Cunoscuta pentru proprietatile sale pe post de balsam de par, pasta de henna confera stralucire si rezistenta firelor de par, regenereaza scalpul si indeparteaza reziduurile si impuritatile acumulate la nivelul sau.

Cata Henna?
- 100 de grame sunt suficiente pentru parul scurt;
- 200 de grame sunt suficiente pentru parul pana la umeri;
- 300 de grame sunt suficiente pentru parul lung;
- 500 de grame sunt suficiente pentru parul pana la mijloc.
 
Fire albe: gălbenele.
Ai părul cărunt? Fă o infuzie din flori de gălbenele. Se clăteşte rădăcina, iar firele albe vor avea o culoare blond-roşcată.
 
Ruginiu: ceapă.
Se face un decoct din 15 frunze de ceapă roşie şi un litru de apă. Se fierb aproximativ 15 minute, apoi se lasă la răcit. Te clăteşti pe cap cu această infuzie, iar părul va obţine nuanţe ruginii.

Castaniu: frunze şi coji de nucă.
Se prepară un decoct din 30 de coji de nucă pisate şi 15 frunze de nuc. Fierbe-le împreună, timp de 15 minute, apoi spală părul cu această infuzie. În acest fel, vei obţine o nuanţă de şaten intens.

Brunet strălucitor: ceai negru.
Dacă nuanţa părului tău este mai închisă, ceaiul negru te poate ajuta să devii brunetă fără să aplici vopsea închisă. Clăteşte-te pe cap cu ceai negru, iar dacă vrei ca nuanţa să fie foarte închisă, înfăşoară părul într-un turban şi lasă să acţioneze timp de două ore.

Blond: muşeţel şi lămâie.
Femeile cu părul mai deschis pot obţine o nuanţă naturală de blond dacă îşi clătesc părul cu ceai de muşeţel. O altă metodă este să storci trei lămâi într- un litru de apă şi să îţi clăteşti podoaba capilară cu această compoziţie.
| More

1 comentarii:

Produse Naturiste spunea...

Nu prea m-as risca sa ma vopsesc cu o vopsea naturala. Nu cred ca acopera tot firul de par

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare