Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

duminică, 30 mai 2010

Doteaza-ti casa cu plantele care purifica aerul

Doteaza-ti casa cu plantele care purifica aerul
Ştiai că plantele pe care le ţii în casă pot fi o armă împotriva poluării din locuinţa ta?


Iedera sau cactusul, de exemplu, absorb gazele nocive şi generează oxigen pur. Aceasta e concluzia la care au ajuns recent experţii NASA.


Pentru o descriere exactă a acestor flori am vorbit cu Dana Vlad, inginer horticultor la Administraţia Parcurilor din Bucureşti.


Iată ce plante e bine să ţinem în case şi la ce sunt bune.

  • Anthuriumul

Anthuriumul se îngrijeşte uşor şi nu e doar o plantă decorativă frumoasă. Ca şi Palmierul Doamnei sau azaleea, acesta elimină amoniacul care se adună în încăperi, mai ales în bucătării.

  • Dracena

Dracena “luptă” împotriva compuşilor organici volatili (acetonă, etanol, benzen) eliminaţi de diferite spume folosite la fabricarea mobilei şi de picturi.

  • Crassula

Crassula (arborele de jad) “culege” din camere energiile negative. Aşa că, dacă eşti agitat, nervos sau supărat, pune-ţi o Crassula în cameră şi sigur te vei linişti.

  • Iedera

Campioană la toate categoriile de antipoluanţi este iedera, care poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de ţigară

  • Crizantema

Tocmai ai terminat de vopsit o cameră? Înainte de a te instala aici, pune pe un pervaz un ghiveci cu crizanteme. Ele absorb vaporii de la adezivi, vopsele şi lacuri.

  • Palmierul Doamnei

“Exterminatoarea” de amoniac prezent în produsele de curăţat vesela şi în degresanţii de orice tip este Palmierul Doamnei sau Rhapisul. Este indicat s-o ţii în apropierea chiuvetei. De asemenea, sunt bune şi azaleele.

  • Filodendronul

Filodendronul degajă o cantitate mare de vapori de apă şi umidifică astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ţinută în încăperile în care se află sobe, pentru că prin arderea lemnelor se produce în cameră formaldehidă, care e neutralizată de filodendron. Formaldehida, despre care se spune că ar fi cancerigenă, se găseşte şi în materialele din care sunt confecţionate canapelele şi mochetele, aşa că puteţi plasa ghivece cu filodendron în apropierea acestora.

  • Cactusul

Cactuşii diminuează puternic efectul nociv al undelor electromagnetice generate de televizoare şi de computere, dacă sunt plasaţi în apropierea ecranelor. Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei.

  • Voalul miresei

Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe în 24 ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară. Nu este o plantă pretenţioasă.
Sursa: Libertatea
| More

2 comentarii:

Anonim spunea...

Remarkable issues here. I'm very happy to peer your post. Thank you a lot and I am looking ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?
Feel free to surf my weblog : bacalao

Anonim spunea...

Thanks for finally writing about > "Doteaza-ti casa cu plantele care purifica aerul" < Loved it!
Also visit my web blog :: Instalación geotermia en Toledo

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare