Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

miercuri, 27 august 2008

Cele cinci perle necunoscute ale Italiei

Cinque Terre – acesta este numele purtat de cinci orase izolate pe coasta de nord vest a Italiei, este una dintre cele mai spectaculoase coaste ale Mediteranei – de fapt, este atat de spectaculoasa inca pe mare parte din lungimea ei nu s-a construit nici pana azi un drum care sa uneasca toate cele cinci localitati.

Cele cinci localitati – considerate perle ale coastei italiene – sunt parte a unui Parc National din 1999 si se afla pe listele Patrimoniului Mondial Natural al UNESCO inca din 1997.




Mai putin cunoscuta de turistul obisnuit si inaccesibila maselor, Cinque Terre este un paradis al turistului indragostit de spectaculos, peisaje mirifice si traditii. Accesul rutier este destul de greoi si se face prin spatele falezelor, dar majoritatea turistilor prefera trenul, accesul feroviar fiind mult mai facil

Cele cinci “perle” ale coastei

Cele cinci “perle” ale coastei
Monterroso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore sunt cele cinci orase ridicate de-a lungul secolelor pe o coasta atat de abrupta incat construirea unei sosele aici nu a fost niciodata posibila.

Parcul National Cinque Terre

Parcul National Cinque Terre
In general, turistii care aleg sa vada aceasta parte de lume pornesc din Monterroso del Mare si strabat distanta dintre toate celelalte sate de pe coasta.

Preturi si oferte

Mediteranei dateaza de la inceputul mileniului trecut. Ocupatia de baza a locuitorilor este agricultura si pescuitul. Vernazza, Corniglia, Manarola sunt recunoscute pentru plantatiile de vita de vie si maslini.

Preturi si oferte
Preturile nu sunt foarte mici, dar o vacanta aici merita toti banii. O camera dubla, la vila, va va costa in jur de 100 de euro pe noapte.

vezi articolul integral in yourmoney.ro

| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare