Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

miercuri, 10 februarie 2010

Sti sa alegi ouale sanatoase ?

Potrivit normelor europene, din anul 2002, crescătorii de păsări din România sunt obligaţi să ştampileze ouăle pe care le comercializează.

Dar stiti cum ajută aceste coduri penru a alege cele mai bune şi mai proaspete ouă??

Eticheta înseamnă, de fapt, un număr care, spre exemplu, dacă începe cu cifra 3, trage un semnal de alarmă. Asta arată că oul este produs de o găină stresată şi este dăunător sănătăţii noastre.


Alegeţi eticheta care începe cu 0

Ouăle pe care le cumpărăm din marile magazine sunt ştampilate cu o etichetă. Aceasta arată data când a fost produs oul, ţara de provenienţă, dar şi calitatea acestuia.

Acesta este un ou sănătosCum ne dăm seama de calitatea mărfii? Orice etichetă începe cu o cifră, care este 0,1,2 sau 3. Cifra 0 arată faptul că oul provine de la o pasăre care a crescut ecologic, în condiţii foarte bune şi care nu a fost hrănită cu mâncare modificată genetic.

Aşa arată o găină care produce ouă sănătoase“Acestea sunt cele mai bune ouă, care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Conţin ovalbumină, cea mai bogată proteină”, spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Aceste produse sunt ecologice, iar preţul lor poate ajunge până la un leu pe bucată. Celelalte ouă costă între 50 şi 70 de bani.

Evitaţi produsele cu cifra 3

Ouăle cu cifra 3 sunt cele mai nocive. Şi ouăle a căror etichetă începe cu cifra 1 sunt bune pentru consum. Sunt făcute de găini care cresc şi pe afară, în condiţii bune. Dacă vedeţi însă cifrele 2 şi 3, evitaţi aceste produse.

Aşa arată o pasăre care face ouă rele. “Din nefericire, două treimi din ouăle produse în ţara noastră sunt foarte proaste. Eticheta începe cu 3, ceea ce înseamnă că păsările au crescut în condiţii de coşmar, în cuşti care nu sunt mai mari decât o coală de hârtie A4.

Păsările sunt foarte stresate, iar produsele pe care le consumăm noi sunt extrem de nesănătoase”, spune Gabriel Păun, coordonatorul proiectului “Ştamplila de pe ou” al Fundaţiei Vier Photen.

Sursa: libertatea.ro
| More

2 comentarii:

Anonim spunea...

ma bei la oua

Ariadna2015 spunea...

facem un schimb de banner?

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare