Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

miercuri, 15 octombrie 2008

Destinatii pentru Revelion 2008-2009

Rio de Janeiro

Rio este, fara drept de apel, capitala carnavalelor din intreaga lume. Iar Anul Nou, sarbatorit in stil pur brazilian, inseamna peste 2 milioane de persoane, adunate pe celebra plaja Copacabana care celebreaza zeita marii lemanjá, asista la artificii pe ritmuri de samba si se plimba din petrecere in petrecere, de la un concert la altul, pe toata lungimea plajei. Mare atentie insa: bazilienii iau distractia foarte in serios, exact asa cum fac si cu fotbalul.



Tokyo

Pentru japonezi trecerea in Noul An inseamna mai mult decat distractie, inseamna, in primul rand, traditie si rugaciune, motiv pentru care nu este chiar atat de accesibil strainilor. Japonezii petrec ziua de 31 decembrie facand curat in casa, iar a doua zi, pe 1 ianuarie, merg, impreuna cu familia si se roaga pentru sanatate si prosperitate. Exista insa si japonezi care imbina sarbatoarea cu traditia, alegand sa-si petreaca Revelionul intr-unul din numeroasele cluburi de noapte, unde mixeaza Dj de talie mondiala care epuizeaza biletele cu saptamani sau chiar luni inainte. Este bine de stiut ca pe 2 ianuarie este deschis publicului Palatul Imperial.



Paris

Supranumit si Orasul luminilor, Parisul intra in forta in Noul An. Doua sunt locurile de interes general, spre care majoritatea localnicilor si turistilor se indreapta de Revelion: Champs Elysées si Turnul Eiffel. Daca planuiti sa incepeti seara in Champs Elysées, pana la miezul noptii veti ajunge in apropierea Arcului de Triumf. Oriunde v-ati duce insa, veti intalni numai parizieni veseli, a caror pofta de viata va va molipsi cu siguranta. Metroul este si aici gratuit, insa doar pana pe la 12 noaptea, motiv pentru care este si foarte aglomerat.


Citeste tot articolul pe Youppy.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare